Diccionari General

Diccionari General de la Llengua Valenciana

Coincidències per a: anguiles
anguila, -les
(Del llatí anguīlla, mat. sign.)
  1. s. f. Peixteleòsteu, fisòstom (Anguilla anguilla), sense aletes abdominals, pot aplegar a medir 60 centímetros o més, de cos cilíndric i allargat com el duna serp, de carn comestible. Viu en rius, llacs i albuferes, pero per a reproduir-se es dirigix a la mar, concretament a lOceà Atlàntic. Hi han diverses espècies.
  2. Anguila pasturenca o fartona, (Anguilla acutirostris), és negra entreverada en ralles rogenques o groguenques, la pancha és de color més clar, viu en séquies i albuferes, és comestible i la seua carn és considerada bona.
  3. Anguila maresa o de la mar, (Anguilla mediorostris), la pancha blanquinosa i lesquena blavosa, viu en la mar o prop de les goles de les albuferes, és comestible i la seua carn és considerada molt bona.
  4. Anguila martina, (Anguilla labirostris).
  5. Anguila catarrogina, (Anguilla brevirostris), nom donat a esta classe danguila que es peixca en les aigües de lAlbufera prop de Catarroja.
  6. Anguila elèctrica, (Electrophorus electricus), peix paregut a una anguila de grans dimensions, de lorde dels cipriniformes.
  7. Dolç típic valencià de Nadal. Se tracta de massa de massapà farcida de cabell dàngel, rovell confitat, moniato o fruita confitada en forma danguila, serp o dragó i molt decorada en sucre per damunt.
  8. Prim com una anguila o ser una anguila, ser o estar molt prim.
  9. Ser (esvarós) com una anguila, ser difícil dagarrar o subjectar.
Buscar anguiles en: